Zomer

Er is veel te doen in de zomer.

Wandeltochten: Er zijn veel verschillende wandel- en trektochten. Kaarten met uitgestippelde routes vind je in de woning of bij de VVV (over de brug in het dorp).

Aanbevelenswaardig zijn wandeltochten naar en in Hochbrack (vanaf het huis naar boven), Hintersee, (via Mittersill richting Felbentaurentunnel) en naar de diverse dalen waar je vanuit het chalet op uit kijkt.

Zwemmen: In Niedernsill is een mooi zwemmeer met speeltoestellen, minigolf, speelweiden en tennisbanen. . Diverse meren in de directe omgeving: Weisssee, Grünsee, Tauernmoossee, in Uttendorf en uiteraard de Zellersee als grootste.

Het Hinkelsteinbad in Piesendorf is een leuk buiten zwembad met kinderen.

In Kaprun en Zell am See zijn overdekte zwembaden.

Een aanrader is de Tauern Spa in Kaprun: in de zomer en de winter. Vooral ook in de avond (tot 22 uur open).

Golf Zell am See

Golf: Er zijn een aantal golfclubs in de directe omgeving.

Golf Club Goldegg Union- Golfclub Pongau 18 holes /par 66. A-5622 Goldegg, Maierhof 5. Tel: 0043 64 15 85 85

Europa-Sportregion Zell am See / Kaprun Schmittenhöhe 18 holes / par 72 Kitzsteinhorn 18 holes / par 73. A-5700 Zell am See Golfstrasse 25. Tel: 0043 65 56 161

Golfclub Urslautal 18 holes / par 71. 5760 Saalfelden, Schinking 1. Tel: 0043 65 84 20 00 

Golfclub Salzburg Anlage Rif 9 holes / par 64. A-5400 Hallein, Schlossallee 50a. Tel: 0043 62 45 76 681 

Golfclub Salzburg Anlage Eugendorf 18 holes / par 72. A-5301 Eugendorf, Golfplatz 1. Tel: 0043 62 26 70 000 

Fietsen / mountainbiken: Fietsverhuur bij diverse hotels, restaurants en verhuurbedrijven in Niedernsill, Zell am See en Kaprun.

Zomer rodelen: in Saalfelden is een de 1,6 km lange zomerrodelbaan. Leuk voor alle leeftijden. Bij slecht of regenachtig weer is de baan gesloten. Suggestie: neem de lift naar boven en bezoek eerst het terras van de Hinterburghof met een geweldig uitzicht.

Voetgolf:

mountain biking

mountain biking

....of gewoon fietsen

…..of gewoon fietsen

Paragliding:  Bekijk de omgeving op een zeer speciale en avontuurlijke manier vanuit de lucht. 

para sailing

para sailing

parachute springen

parachute springen

hang gliding

hang gliding

Krimmler watervallen  Gelegen in het Nationaal Park Hohe Tauern zijn deze watervallen – met hun hoogte van bijna 400 meter – de hoogste watervallen van de Alpen en de op vier na hoogste van de wereld. De watervallen zijn onderdeel van het riviertje de Krimmler Ache, afkomstig van de gelijknamige gletsjer op 3.000 meter hoog. Het water stort in drie etappes naar beneden en kan ’s winters bevriezen. De wandeling over de Wasserfallweg – vanaf de Gerlospas of het dorp Krimmel – is een onvergetelijke ervaring.

Krimml watervallen

Krimml watervallen

Krimml watervallen

Krimml watervallen

Meer van Zell am See Zell am See is het belangrijkste centrum in de Salzburgse Pinzgau en ligt aan de Zeller See. Hier kan je zeilen, windsurfen, suppen, kanoën, waterskiën, waterfietsen en vissen. Wel kan het water – afkomstig van de omringende gletsjers – aan de koude kant zijn.

Je kan om het meer heen wandelen of fietsen. Fietsen zijn te huur in Zell am See. Vanaf de Thumersbach heb je een mooi uitzicht over het meer op Zell am See en de bergen.

zwemmen in het meer van Zell am See

zwemmen in het Meer van Zell am See

zeilen op het meer van Zell am See

zeilen op het meer van Zell am See

verborgen watervallen

verborgen watervallen

Grossglockner  De mooiste bergweg van Oostenrijk is de Grossglockner Hochalpenstrasse. Hier zijn veel minerale bronnen en watervallen, naast de grootste grotten ter wereld. De weg is voltooid in 1935 en loopt van Bruck (nabij Kaprun) tot Heiligenblut. Het laagste punt is 757 m. bij Bruck en 2.576 m. bij Hochtor. De Grossglockner zelf is 3.798 m. hoog. Op het panorama punt op de Edelweisspitze (2.571 m.) overziet u een gebied met 37 pieken hoger dan 3.000 m. De route telt bijna 70 bruggen en tunnels. Startpunt in Bruck of Heiligenblut.

Gross Glockner

Gross Glockner

Gross Glochner Hochalp Strasse

Gross Glochner Hochalp Strasse

Parkplatz Gross Glockner

Parkplatz Gross Glockner

Salzburg. Salzburg is als een sprookjesbos van koepels en torens, ingekaderd door de omringende groene heuvels. De schoonheid van de stad, onlosmakelijk verbonden met Mozart, zorgt ervoor dat toeristen hier na Wenen het liefste komen. Een bezoek is meer dan de moeite waard. Auto’s hebben slechts beperkte toegang tot de binnenstad.

th9z13krwa

Salzburg

Sehenswürdigkeiten Salzburg, Blick vom Kapuzinerberg auf die Salzburger Altstadt und auf die Festung Hohensalzburg

Salzburg

salzburg-austria1

Salzburg

Kitzbühel. Kitzbühel was ooit de onbetwiste wintersportstad van Oostenrijk. Nu moet het de kroon delen met meerdere vakantieoorden. Jaarlijks vinden hier eind januari de beroemde Hahnenkamm Skirennen plaats. Kitzbühel heeft tal van historische bezienswaardigheden en mooiewinkelsenrestaurants.

Kaprun  Kaprun is een populair wintersport oord. De Kitzsteinhorn gletscher garandeert het hele jaar natuurlijke sneeuw. In de zomer zijn er wandel- en fiets mogelijkheden.

De stad is beroemd vanwege zijn geavanceerde hydro-electrische krachtcentrale, waarbij water vanuit de hogergelegen bergmeren gebruikt wordt. De stuwmeren en dammen trekken veel toeristen in de zomer.

stuwdam weg

stuwdam weg

stuwdam wand

stuwdam wand

stuw meer

stuw meer

Werfen In Werfen, iets ten noorden van Bischofshofen, zijn de grootste ijsgrotten ter wereld. In een meer dan 40 km lang grottensysteem maak je kennis met een uniek natuurfenomeen waarbij in de zomer smeltwater van de bergen in de grotten binnendringt en door de eeuwige ijzige koude in de grotten bevriest tot gigantische ijsfiguren die ieder jaar groter worden. Warme kleding wordt aanbevolen!

snel water

snel water

ontmoeting onderweg

ontmoeting onderweg

ijsgrot in Werfern

ijsgrot in Werfen

Volledige informatie en nog meer bijzondere uitstapjes vindt u bij het VVV kantoor in Niedernsill.