Winter

[:nl]

In de winter biedt de omgeving diverse activiteiten:

Ski/Snowboard mogelijkheden: In het dorp Niedernsill vindt men voor beginners 3 oefenliften. Gevorderde skiërs kunnen in 10 minuten met eigen vervoer of met de bus naar de Europa Sportregio waaronder Zell am See (Schmittenhöhe) en Kaprun (Maiskogel en Kitzsteinhorn) vallen. Ook de Hinterreitlifte in Maria Alm en de Nagelkoepfl in Walchen liggen binnen direct bereik – met directe verbinding naar het ski gebied Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn.

Kaprun is gedurende het gehele jaar door sneeuwzeker, door de gletscher op de Kitzsteinhorn (3.203 meter hoog). In het gletsjer gebied zijn een aantal snowboard parken aangelegd en een enorme halfpipe van ca 20 meter diameter. De zwarte Black Mamba afdaling is een van de grotere uitdagingen. Ook de Maiskogel pistes (1.675 m) boven Kaprun zijn door hun ligging op de noordzijde van het gebergte een groot deel van het jaar toegankelijk.

Het skigebied van Zell am See op de Schmittenhöhe (2000 m.) heeft een ruime variëteit aan afdalingen die tot laat in de middag in de zon liggen.

Midden in het National Park Hohe Tauern bij Uttendorf ligt het skigebied Weisssee Gletsjer Welt (2760 m) waar het piste aanbod weliswaar “slechts” ca. 20 km. is, doch waar de gevorderde skiër zich uit kan leven in de ongerepte “tiefschnee”.

Binnen 30 autominuten bent u in de uitgestrekte skigebieden van Kitzbühel (bekend van de jaarlijkse Hahnenkammrennen) en Saalbach/Hinterglemm/Leogang/Fieberbrunn (tot 2.096 m.), waarmee een directe verbinding is gemaakt.

Vanuit Hollersbach, bij Mittersill gaat een lift naar het skigebied van de Kitzbühler Alpen. Neukirchen, Konigsleiten en Gerlos zijn eveneens binnen 30 autominuten te bereiken. Neukirchen heeft ’s werelds langste ski/rodel afdaling, 14 km, die ’s avonds verlicht is.

In de toekomst wordt begonnen met de aanleg van een lift in Piesendorf (Walchen), op 5 minuten van ons chalet, naar het skigebied van Zell am See.

Op de Kitzsteinhorn gletsjer zijn 2 nieuwe snelle gondelverbindingen naar de top van de gletsjer in gebruik genomen.  Ook is de Kitzsteinhorngletscher nu via de Maiskogel bereikbaar.  Er wordt druk gewerkt aan een lift verbinding tussen tussen Kaprun/ Zell am See en het Saalbach Hinterglemm gebied. Hierdoor wordt het hele ski gebied sneller en gemakkelijker bereikbaar.

winter op de Sonnberg

winter op de Sonnberg

langlauf route

langlauf route

free ride snowboarding

free ride snowboarding

Langlauf/wandel mogelijkheden: Vanuit het dorp Niedernsill is de Pinzgauloipe toegankelijk die met zijn 200 km geprepareerde loipes veel mogelijkheden biedt. In de zomer zijn er naast de loipe banen ook nog wandelroutes uitgezet die u via goed begaanbare paden door de hoger gelegen alpenweiden en bergpassen leiden. De langlaufroute loopt rechts langs ons chalet naar boven. Op de pistes van de Kitzsteinhorn gletsjer zijn speciaal geprepareerde langlauftracks. Op diverse plaatsen in Kaprun en Zell am See kunt u onder begeleiding schitterende wandeltochten maken op speciale sneeuwschoenen (Rackets).

trainings loipe

trainings loipe

snowboard park

snowboard park

tube jump

tube jump

Winterspeeltuin: Op 1 km afstand van het dorp Niedernsill vindt u in Piessendorf de Erlebnisberg Nagelköpfel, die kinderen en ouderen overdag en s’avonds op de verlichte piste een grote variëteit aan sportieve sneeuwpret biedt waaronder: rodeln, snow tubing, snowblading, funcarving, trampoline, sky gliding, paragliding, fun cross, airboarding, Zipflbob, etc.etc.,

loipe langs het huis

loipe langs het huis

zonnen op 3000 m

zonnen op 3000 m

blik op het huis

blik op het huis

Skischolen: In de buurt van ieder skigebied en op de pistes zijn meerdere skischolen aanwezig, waar u zich aan kunt melden voor de lessen. Ook in de plaatsen Niedernsill, Piessendorf, Kaprun en Zell am See zijn in het centrum meerdere skischool kantoren aanwezig. Iedere school heeft een aantal Nederlands sprekende leraren en leraressen. Ook kunnen prive lessen besproken worden.

iglo's op gletscher

iglo’s op gletscher

kunstwerk in iglo

kunstwerk in iglo

ijsbar in iglo

ijsbar in iglo

Skiverhuur: Op de skipistes worden alle benodigdheden (skies, snowboards, schoenen, etc.) verhuurd. Zelfs skikleding kan gehuurd worden. Onze ervaring is dat de verhuurcentra in het centrum van de dorpen en steden vaak goedkoper zijn dan de verhuurcentra op de pistes.

hoogste punt gletscher

hoogste punt gletscher

tussenstation

tussenstation

gondelzicht

gondelzicht

Liftkaarten: Lift passen zijn voor ieder skigebied afzonderlijk te koop voor halve of hele dagen. De prijzen variëren afhankelijk van het seizoen tussen EUR 20- 38 per dag. Kinderen halve prijs. Kaprun heeft een drietal skigebieden. De Lechnerberg in het centrum voor beginners; de Maiskogel voor beginners en gevorderden en de Kitzsteinhorn gletscher voor gevorderden en cracks. Zell am See omvat de pistes genaamd Schmittenhöhe via de Areitbahnen (gondels) aan de  rand van Zell am See  (Schüttdorf) of via een tweetal in het centrum gelegen gondelbahnen. De Ski Alpin Card geeft u toegang tot 408 km piste in de Europa Sportregion.(Kaprun, Zell am See, Saalbach, Hinterglemm, Leogang, Fieberbrunn, Maria alm, Walchen) Door een z.g. SSS pas (Salzburger Super Ski)  te nemen kunt u daarnaast ook  gebruik maken van de skipistes in  de Kitzbühler Alpen via Hollersbach bij Mittersill). Hierdoor heeft u 2750 km skipiste beschikbaar in het gebied Salzburg, Tirol, Steiermark, Kaernten, Oberoesterreich en Bayern met 938 liften en kabelbanen. Bewaakte parkeerplaatsen zijn gratis beschikbaar op de meeste locaties.

Het verdient aanbeveling een Key Card skipas te nemen die voorzien is van een electronische chip waardoor de pas niet iedere keer in de automaat gestoken hoeft te worden doch opgeborgen kan blijven in uw skipak. De extra kosten van EUR 3,- krijgt u na inlevering van de kaart weer terug. De mogelijkheid bestaat ook om kaarten voor bepaalde dagdelen te kopen tegen gereduceerde prijzen.

overnachten in iglo

overnachten in iglo op de gletscher

snowmobiel rennen

snowmobiel rennen

auto show in iglo

auto show in iglo op de gletscher

  Het weer:                        – Zell am See weer

                                            – Kaprun weer [:de]

In de winter biedt de omgeving diverse activiteiten:

Ski/Snowboard mogelijkheden: In het dorp Niedernsill vindt men voor beginners 3 oefenliften. Gevorderde skiërs kunnen in 10 minuten met eigen vervoer of met de bus naar de Europa Sportregio en  waaronder Zell am See (Schmittenhöhe) en Kaprun (Maiskogel en Kitzsteinhorn) vallen. Ook de Hinterreitlifte in Maria Alm en de Nagelkoepfl in Walchen liggen binnen direct bereik – met directe verbinding naar het ski gebied Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn. Kaprun is gedurende het gehele jaar door sneeuwzeker, mede door de gletscher op de Kitzsteinhorn (3203 m. hoog). Ook Maiskogel pistes (1675 m) zijn door hun ligging op de noordzijde van het gebergte een groot deel van het jaar toegankelijk.

In het gletscher gebied zijn een aantal snowboard parken aangelegd en een enorme halfpipe van ca 20 meter diameter. De zwarte Black Mamba afdaling is een van de grotere uitdagingen. Het skigebied van Zell am See op de Schmittenhöhe (2000 m.) heeft een ruime variëteit aan afdalingen die tot laat in de middag in de zon liggen.

Midden in het National Park Hohe Tauern bij Uttendorf ligt het skigebied Weisssee Gletscher Welt (2760 m) waar het piste aanbod weliswaar “slechts” ca. 20 km. is, doch waar de gevorderde skiër zich uit kan leven in de ongerepte “tiefschnee”.

Voor de eventuele afwisseling bent u binnen 30 autominuten in de eveneens zeer uitgestrekte skigebieden van Kitzbühel (bekend van de jaarlijkse Hahnenkammrennen), en Saalbach/Hinterglemm/Leogang/Fieberbrunn (tot 2096 m.), waarmee een directe verbinding is gemaakt.

Vanuit Hollersbach, bij Mittersill is een lift verbinding gerealiseerd die aansluiting geeft op het skigebied van de Kitzbühler Alpen. Neukirchen, Konigsleiten en Gerlos zijn eveneens binnen 30 autominuten te bereiken. Neukirchen heeft s’werelds langste ski/rodl afdaling, 14 km., die s’avonds verlicht is. In 2017 wordt begonnen met de aanleg van een lift in Piesendorf (Walchen), op 5 minuten van ons chalet, die verbinding geeft met het het skigebied van Zell am See.

Afgelopen jaar zijn op de Kitzsteinhorn gletscher 2 nieuwe snelle gondelverbindingen naar de top van de gletscher in gebruik genomen.  Ook is de Kitzsteinhorngletscher nu via de Maiskogel bereikbaar.  Er wordt druk gewerkt aan een lift verbinding tussen tussen Kaprun/ Zell am See en het Saalbach Hinterglemm gebied. Hierdoor wordt het hele ski gebied sneller en gemakkelijker bereikbaar.  De totale investering  voor de nieuwe gondelverbindingen bedraagt EUR 25 miljoen

winter op de Sonnberg

winter op de Sonnberg

langlauf route

langlauf route

free ride snowboarding

free ride snowboarding

Langlauf/wandel mogelijkheden: Vanuit het dorp Niedernsill is de Pinzgauloipe toegankelijk die met zijn 200 km geprepareerde loipes veel mogelijkheden biedt. In de zomer zijn er naast de loipe banen ook nog wandelroutes uitgezet die u via goed begaanbare paden door de hoger gelegen alpenweiden en bergpassen leiden. De langlaufroute loopt rechts langs ons chalet naar boven. Op de pistes van de Kitzsteinhorn gletscher zijn speciaal geprepareerde langlauftracks aangelegd om de kunst onder de knie te krijgen. Op diverse plaatsen in Kaprun en Zell am See kunt u onder begeleiding schitterende wandeltochten maken op speciale sneeuwschoenen (Rackets).

trainings loipe

trainings loipe

snowboard park

snowboard park

tube jump

tube jump

Winterspeeltuin: Op 1 km afstand van het dorp Niedernsill vindt u in Piessendorf de Erlebnisberg Nagelköpfel, die kinderen en ouderen overdag en s’avonds op de verlichte piste een grote variëteit aan sportieve sneeuwpret biedt waaronder: rodeln, snow tubing, snowblading, funcarving, trampoline, sky gliding, paragliding, fun cross, airboarding, Zipflbob, etc.etc.,

loipe langs het huis

loipe langs het huis

zonnen op 3000 m

zonnen op 3000 m

blik op het huis

blik op het huis

Skischolen: In de buurt van ieder skigebied en op de pistes zijn meerdere skischolen aanwezig, waar u zich aan kunt melden voor de lessen. Ook in de plaatsen Niedernsill, Piessendorf, Kaprun en Zell am See zijn in het centrum meerdere skischool kantoren aanwezig. Iedere school heeft een aantal Nederlands sprekende leraren en leraressen. Ook kunnen prive lessen besproken worden.

iglo's op gletscher

iglo’s op gletscher

kunstwerk in iglo

kunstwerk in iglo

ijsbar in iglo

ijsbar in iglo

Skiverhuur: Op de skipistes worden alle benodigdheden (skies, snowboards, schoenen, etc.) verhuurd. Zelfs skikleding kan gehuurd worden. Onze ervaring is dat de verhuurcentra in het centrum van de dorpen en steden vaak goedkoper zijn dan de verhuurcentra op de pistes.

hoogste punt gletscher

hoogste punt gletscher

tussenstation

tussenstation

gondelzicht

gondelzicht

Liftkaarten: Lift passen zijn voor ieder skigebied afzonderlijk te koop voor halve of hele dagen. De prijzen variëren afhankelijk van het seizoen tussen EUR 20- 38 per dag. Kinderen halve prijs. Kaprun heeft een drietal skigebieden. De Lechnerberg in het centrum voor beginners; de Maiskogel voor beginners en gevorderden en de Kitzsteinhorn gletscher voor gevorderden en cracks. Zell am See omvat de pistes genaamd Schmittenhöhe via de Areitbahnen (gondels) aan de  rand van Zell am See  (Schüttdorf) of via een tweetal in het centrum gelegen gondelbahnen. De Ski Alpin Card geeft u toegang tot 408 km piste in de Europa Sportregion.(Kaprun, Zell am See, Saalbach, Hinterglemm, Leogang, Fieberbrunn, Maria alm, Walchen) Door een z.g. SSS pas (Salzburger Super Ski)  te nemen kunt u daarnaast ook  gebruik maken van de skipistes in  de Kitzbühler Alpen via Hollersbach bij Mittersill). Hierdoor heeft u 2750 km skipiste beschikbaar in het gebied Salzburg, Tirol, Steiermark, Kaernten, Oberoesterreich en Bayern met 938 liften en kabelbanen. Bewaakte parkeerplaatsen zijn gratis beschikbaar op de meeste locaties.

Het verdient aanbeveling een Key Card skipas te nemen die voorzien is van een electronische chip waardoor de pas niet iedere keer in de automaat gestoken hoeft te worden doch opgeborgen kan blijven in uw skipak. De extra kosten van EUR 3,- krijgt u na inlevering van de kaart weer terug. De mogelijkheid bestaat ook om kaarten voor bepaalde dagdelen te kopen tegen gereduceerde prijzen.

overnachten in iglo

overnachten in iglo op de gletscher

snowmobiel rennen

snowmobiel rennen

auto show in iglo

auto show in iglo op de gletscher

  Het weer:                        – Zell am See weer

                                            – Kaprun weer [:en]

In de winter biedt de omgeving diverse activiteiten:

Ski/Snowboard mogelijkheden: In het dorp Niedernsill vindt men voor beginners 3 oefenliften. Gevorderde skiërs kunnen in 10 minuten met eigen vervoer of met de bus naar de Europa Sportregio en  waaronder Zell am See (Schmittenhöhe) en Kaprun (Maiskogel en Kitzsteinhorn) vallen. Ook de Hinterreitlifte in Maria Alm en de Nagelkoepfl in Walchen liggen binnen direct bereik – met directe verbinding naar het ski gebied Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn. Kaprun is gedurende het gehele jaar door sneeuwzeker, mede door de gletscher op de Kitzsteinhorn (3203 m. hoog). Ook Maiskogel pistes (1675 m) zijn door hun ligging op de noordzijde van het gebergte een groot deel van het jaar toegankelijk.

In het gletscher gebied zijn een aantal snowboard parken aangelegd en een enorme halfpipe van ca 20 meter diameter. De zwarte Black Mamba afdaling is een van de grotere uitdagingen. Het skigebied van Zell am See op de Schmittenhöhe (2000 m.) heeft een ruime variëteit aan afdalingen die tot laat in de middag in de zon liggen.

Midden in het National Park Hohe Tauern bij Uttendorf ligt het skigebied Weisssee Gletscher Welt (2760 m) waar het piste aanbod weliswaar “slechts” ca. 20 km. is, doch waar de gevorderde skiër zich uit kan leven in de ongerepte “tiefschnee”.

Voor de eventuele afwisseling bent u binnen 30 autominuten in de eveneens zeer uitgestrekte skigebieden van Kitzbühel (bekend van de jaarlijkse Hahnenkammrennen), en Saalbach/Hinterglemm/Leogang/Fieberbrunn (tot 2096 m.), waarmee een directe verbinding is gemaakt.

Vanuit Hollersbach, bij Mittersill is een lift verbinding gerealiseerd die aansluiting geeft op het skigebied van de Kitzbühler Alpen. Neukirchen, Konigsleiten en Gerlos zijn eveneens binnen 30 autominuten te bereiken. Neukirchen heeft s’werelds langste ski/rodl afdaling, 14 km., die s’avonds verlicht is. In 2017 wordt begonnen met de aanleg van een lift in Piesendorf (Walchen), op 5 minuten van ons chalet, die verbinding geeft met het het skigebied van Zell am See.

Afgelopen jaar zijn op de Kitzsteinhorn gletscher 2 nieuwe snelle gondelverbindingen naar de top van de gletscher in gebruik genomen.  Ook is de Kitzsteinhorngletscher nu via de Maiskogel bereikbaar.  Er wordt druk gewerkt aan een lift verbinding tussen tussen Kaprun/ Zell am See en het Saalbach Hinterglemm gebied. Hierdoor wordt het hele ski gebied sneller en gemakkelijker bereikbaar.  De totale investering  voor de nieuwe gondelverbindingen bedraagt EUR 25 miljoen

winter op de Sonnberg

winter op de Sonnberg

langlauf route

langlauf route

free ride snowboarding

free ride snowboarding

Langlauf/wandel mogelijkheden: Vanuit het dorp Niedernsill is de Pinzgauloipe toegankelijk die met zijn 200 km geprepareerde loipes veel mogelijkheden biedt. In de zomer zijn er naast de loipe banen ook nog wandelroutes uitgezet die u via goed begaanbare paden door de hoger gelegen alpenweiden en bergpassen leiden. De langlaufroute loopt rechts langs ons chalet naar boven. Op de pistes van de Kitzsteinhorn gletscher zijn speciaal geprepareerde langlauftracks aangelegd om de kunst onder de knie te krijgen. Op diverse plaatsen in Kaprun en Zell am See kunt u onder begeleiding schitterende wandeltochten maken op speciale sneeuwschoenen (Rackets).

trainings loipe

trainings loipe

snowboard park

snowboard park

tube jump

tube jump

Winterspeeltuin: Op 1 km afstand van het dorp Niedernsill vindt u in Piessendorf de Erlebnisberg Nagelköpfel, die kinderen en ouderen overdag en s’avonds op de verlichte piste een grote variëteit aan sportieve sneeuwpret biedt waaronder: rodeln, snow tubing, snowblading, funcarving, trampoline, sky gliding, paragliding, fun cross, airboarding, Zipflbob, etc.etc.,

loipe langs het huis

loipe langs het huis

zonnen op 3000 m

zonnen op 3000 m

blik op het huis

blik op het huis

Skischolen: In de buurt van ieder skigebied en op de pistes zijn meerdere skischolen aanwezig, waar u zich aan kunt melden voor de lessen. Ook in de plaatsen Niedernsill, Piessendorf, Kaprun en Zell am See zijn in het centrum meerdere skischool kantoren aanwezig. Iedere school heeft een aantal Nederlands sprekende leraren en leraressen. Ook kunnen prive lessen besproken worden.

iglo's op gletscher

iglo’s op gletscher

kunstwerk in iglo

kunstwerk in iglo

ijsbar in iglo

ijsbar in iglo

Skiverhuur: Op de skipistes worden alle benodigdheden (skies, snowboards, schoenen, etc.) verhuurd. Zelfs skikleding kan gehuurd worden. Onze ervaring is dat de verhuurcentra in het centrum van de dorpen en steden vaak goedkoper zijn dan de verhuurcentra op de pistes.

hoogste punt gletscher

hoogste punt gletscher

tussenstation

tussenstation

gondelzicht

gondelzicht

Liftkaarten: Lift passen zijn voor ieder skigebied afzonderlijk te koop voor halve of hele dagen. De prijzen variëren afhankelijk van het seizoen tussen EUR 20- 38 per dag. Kinderen halve prijs. Kaprun heeft een drietal skigebieden. De Lechnerberg in het centrum voor beginners; de Maiskogel voor beginners en gevorderden en de Kitzsteinhorn gletscher voor gevorderden en cracks. Zell am See omvat de pistes genaamd Schmittenhöhe via de Areitbahnen (gondels) aan de  rand van Zell am See  (Schüttdorf) of via een tweetal in het centrum gelegen gondelbahnen. De Ski Alpin Card geeft u toegang tot 408 km piste in de Europa Sportregion.(Kaprun, Zell am See, Saalbach, Hinterglemm, Leogang, Fieberbrunn, Maria alm, Walchen) Door een z.g. SSS pas (Salzburger Super Ski)  te nemen kunt u daarnaast ook  gebruik maken van de skipistes in  de Kitzbühler Alpen via Hollersbach bij Mittersill). Hierdoor heeft u 2750 km skipiste beschikbaar in het gebied Salzburg, Tirol, Steiermark, Kaernten, Oberoesterreich en Bayern met 938 liften en kabelbanen. Bewaakte parkeerplaatsen zijn gratis beschikbaar op de meeste locaties.

Het verdient aanbeveling een Key Card skipas te nemen die voorzien is van een electronische chip waardoor de pas niet iedere keer in de automaat gestoken hoeft te worden doch opgeborgen kan blijven in uw skipak. De extra kosten van EUR 3,- krijgt u na inlevering van de kaart weer terug. De mogelijkheid bestaat ook om kaarten voor bepaalde dagdelen te kopen tegen gereduceerde prijzen.

overnachten in iglo

overnachten in iglo op de gletscher

snowmobiel rennen

snowmobiel rennen

auto show in iglo

auto show in iglo op de gletscher

  Het weer:                        – Zell am See weer

                                            – Kaprun weer [:]