Welcome

Klik op een van bovenstaande kopjes voor meer details.

Welkom op onze vernieuwde site www.chaletoostenrijk.nl  Sinds een tiental jaren zijn wij, Familie Mol, eigenaar van een vrijstaand chalet, vlakbij Kaprun en Zell am See. Naast het gebruik van het chalet voor de familie verhuren wij ons chalet ook aan derden. Het chalet heeft twee appartementen, volledig van elkaar gescheiden met aparte toegangen en terrassen. Het chalet is ingericht voor 4 (beneden) en 6 (boven) personen en is in zijn geheel of per appartement te huur.

chalet in de zomer
uitzicht vanuit chalet
uitzicht vanuit het chalet
Chalet in de winter

De benedenwoning is ingericht voor gebruik door 4 personen en de bovenwoning is ingericht voor gebruik door 6 personen. De woning is eventueel ook in zijn geheel te huur voor grotere gezinnen of twee bevriende gezinnen. Ons chalet is gelegen op de zuidhelling van het Oberpinzgau gebergte, in het dorpje Niedernsill, wijk Steindorf, op ca. 900 m hoogte. Het dorp ligt, goed bereikbaar, langs de provinciale weg (168) van Mittersill naar Kaprun en Zell am See. Vanuit Niedernsill bent u in 10 autominuten in Kaprun en Zell am See.

Het chalet is rustig gelegen in de wijk Steindorf, aan de straat Sonnberg, op de zonnige zuidhelling , circa 1 km van het centrum van Niedernsill. De wijk bestaat voor het grootste deel uit privé vakantiewoningen en ligt in een parkachtige omgeving, zonder doorgaand verkeer. De wegen in de wijk zijn geasfalteerd, de huizen goed bereikbaar. Naast ons chalet loopt een bergbeekje vanaf de hoger gelegen alpenweiden.

 wandelweg / ski loipe
wandelweg / ski loipe
wandelroutes
wandelroutes
wandelweg
wandelweg

Aan de andere kant loopt een bergpad (wandelroute) dat aansluit op diverse mooie wandel/langlauf-trajecten over de alpenweiden en bergpaden. Er is volop parkeerruimte en speelruimte beschikbaar rondom het chalet. In de winter, bij sneeuwval, zijn winterbanden en/of sneeuwkettingen gewenst, om het chalet de bereiken.

speelweide voor chalet
speelweide voor chalet
parkeerruimte
parkeerruimte
parkeren/spelen
parkeren/spelen

Het chalet kijkt uit over het dal naar de Kitzsteinhorngletsjer van Kaprun (3203 m) en de Grossglockner (3798 m), welke onderdeel vormen van het National Park de Hohe Tauern. Kaprun en Zell am See liggen in de Europa-Sportregion, waar men het gehele jaar door kan skiën op de gletsjer van de Kitzsteinhorn. De gletsjer van Weisssee bij Uttendorf en de skigebieden van Kitzbühl, Mittersill, Saalbach/Hinterglemm/Leogang, Neukirchen, Koningsleiten, Gerloss en Krimml liggen op korte afstand.

winterse pacht
winterse pacht
Kitzsteinhorn
Kitzsteinhorn
skigebied
skigebied